FLDSMDFR
Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator
Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator

Twee generaties over racisme: ‘Wij zijn er, we gaan niet weg, en we eisen onze plek op’

“‘Racisme is geen meningsverschil, het is een systeem dat je pas ziet als je het doorhebt. En het is een probleem dat witte mensen onderling moeten willen oplossen. Nu lijkt het telkens alsof het een probleem is van gekleurde mensen, waar witte mensen van overtuigd moeten worden. Die onwetendheid is een keuze. Verplaats je in de ander en ga je verdiepen in de zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis. Onderzoek welk effect racisme heeft op je gekleurde landgenoten. Integreer in het multiculturele land dat je zelf hebt gecreëerd”.

‘Wij kunnen onze energie beter stoppen in het helen van onze eigen wonden. De erfenis van slavernij en kolonisatie dragen we met ons mee. Lange tijd betekende integratie dat je een deel van je identiteit moest opgeven om mee te mogen doen. Als ik kijk naar hoe jongeren in mijn omgeving zijn opgegroeid, dan zie ik onzekerheid, ze zoeken naar hun identiteit. Als wij in het onderwijs niets over de zwarte geschiedenis en cultuur geleerd krijgen, moeten wij dat zelf doen. Zo krijgen we meer zelfvertrouwen. Moet je je voorstellen wat er zou gebeuren als zwarte mensen zich in de samenleving net zo op hun gemak voelen als witte Nederlanders”.

https://www.volkskrant.nl/mensen/twee-generaties-over-racisme-wij-zijn-er-we-gaan-niet-weg-en-we-eisen-onze-plek-op~b05ef15e/