FLDSMDFR
Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator
Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator

‘Nee, omgekeerd racisme bestaat niet’

In de afgelopen maanden heb veel racistische opmerkingen gelezen. Deze beginnen veelal met “Ik ben geen racist, maar…” wat voor mij al heel veel zegt.

Daar waar er over racisme wordt gesproken, wordt het al snel gebagatelliseerd in de comments. Ondanks de onderzoeken en ondanks de geluiden vanuit de samenleving, zien veel mensen toch geen probleem in racisme.

Om racisme aan te pakken, moeten we ons anti-racistisch gaan opstellen. Mijn LinkedIn is erg wit, zelfs nu met #BlackLivesMatter We zouden ons allemaal moeten uitspreken tegen racisme. Bij deze geef ik dus niet alleen aan tegen racisme te zijn en mijn best te doen om daar waar mogelijk mensen te wijzen op wat zij fout doen, maar ook wil ik aangeven dat ik racisme ervaar en dat ik dus gewend ben om een bepaalde hoeveelheid racisme te incasseren. Ik ben mij namelijk bewust van het #InstitutioneelRacisme en het feit dat wij in Nederland nog een hoop werk te doen hebben. Wat dat betreft hebben de onderzoeken niet bijgedragen aan mijn kennis, afgezien van de Belastingdienst dan ;).

Voor degene die met de standaard bagatelliserende opmerkingen zullen komen, alvast een linkje.

Fijne zondag en alvast een fijne week toegewenst!
#Racisme #WitPrivilege #WitteBubbel

https://www.oneworld.nl/lezen/opinie/nee-omgekeerd-racisme-bestaat-niet/